Saturday, October 27, 2012

SAP ABAP webdynpro certification sample questions

Here are few webdynpro multiple choice questions and this covers the basics of webdynpro.
Note: These are not exact certifications questions but a sample to test your webdynpro knowledge.

1) Eliminate the Event that is not part of Webdynpro  
      a)WDDOBEFOREACTION
      b)WDDOENTRY
      c)WDDOINIT
      d)WDDOMODIFYVIEW

2) What is the Cardinality for the Node created for storing the Table

      a) 1:1
      b) 0:1
      c) n:n
      d) 0:n

3) What is the equivalent for Transaction in Webdynpro
      a) Application
      b) Component Controller   
      c) Interface Controller
      d) Plugs
      

4) The Webdynpro Programming model is based on
      a)Classic Dynpro Programming
      b)Business Server Pages(BSP)
      c)Model View Controller(MVC)
      d)Internet Transaction Server(ITS)

5) The UI Element and the Context Attributes of Webdynpro are linked. The process of doing this is called
      a) Binding
      b) Linking
      c) UI Linkage
      d) UI Link

6) A webdynpro Component consists of the below items except
      a) UI elements
      b) Component Controller
      c) Window
      d) Views

7) Identify a layout that is not part of the Webdynpro Layout types
      a) Flow Layout
      b) Row  Layout
      c) Grid Layout
      d) Tree Layout

8) Where does the Business Logic exists in the Webdynpro Component
      a) Methods of the view
      b) Methods of the Controller
      c) Assistance Class
      d) None of the above

9) How do you access the attributes declared in component controller in the method of a view
      Ex: emp_id type numc10
      a) wd_comp->emp_id
      b) wd_Comp_controller->emp_id
      c) wd_controller->emp_id
      d) wd_this->emp_id

10) which method do you use to read the contents of a internal table displayed in the webdynpro window
      a) GET_STATIC_ATTRIBUTES_TABLE
      b) GET_STATIC_TABLE
      c) GET_STATIC_ATTRIBUTES
      d) GET_SELECTED_ELEMENTS

11) Which method do you use to read the contents of a attribute attached to the context node.
      a)GET_ATT
      b)GET_ATTRIBUTE_REF
      c)GET_ATTRIBUTE
      d)GET_STATIC_ATTRIBUTES

12) Identify a Cardinality type that is not part of webdynpro.
      a) N:N
      b) 0:1
      d) 1:1
      c) 0:N

13) which data type do you use to declare a visibility attribute in webdynpro
      a) WD_VISIBILITY
      b) WDUI_VISIBILITY
      c) ABAP_TRUE
      d) BOOLEAN

14) Passing Parameters to webydnpro Application using the Applicatino URL are called_________Parameters
      a)Command Parameters
      b)Commandline Parameters
      c)Command Operators
      d)Ternary Parameters

15) A View in Webdynpro is associated with _______ in SAP GUI.
      a) View
      b) Transaction
      c) Dynpro
      d) Screen

16) Identify a Window Outbound Plug type to exit the View completely
      a) Standard Plug type
      b) Suspend Plug type
      c) Exit Plug type
      d) Inbound Plug type

17) which standard WD component is used to build ALV in Webdynpro
      a) SALV_WD_TABLE
      b) SALV_WD_TABLE_USAGE 
      c) AVL_TABLE
      d) None of the above

18) What is the right sequence of event trigger in Webdynpro
      1-WDDOINIT of Component Controller
      2-WDDOINIT of View
      3-WDDOINIT of Window
      
     a) 3 1 2
     b) 1 3 1
     c) 1 3 2
     d) 2 1 3

19) Which of the Below is not a Valid Webdynpro UI element
     a) Button
     b) Page Header
     c) Message Area
     d) Transparent View

20) Can a view container have more than one view active at a time.
     a) Yes
     b) No
     c) Depends on the Binding
     d) Depends on the Mapping

Answers:

1) b
2) d
3) a
4) c
5) a
6) a
7) d
8) c
9) b
10)a
11)c
12)a
13)b
14)b
15)d
16)c
17)a
18)c
19)d
20)b
Post a Comment